Att synas på Google (SEO Audit)

Att synas på Google och de andra sökmotorerna är ingen självklarhet. Många företag som inte har någon webbansvarig, har ingen aning om i vilken utsträckning de får besökare från sökmotorerna, genom vilka sökord eller ens hur många besökare deras hemsida har över huvudtaget.

Om ni vill öka er synlighet på Internet och attrahera nya kunder som kontaktar er istället för tvärtom, så är en liten investering i en analys av er sajt ur sökmotorperspektiv en väldigt god idé, en så kallad SEO Audit, där SEO står för search engine optimization.

Varför en SEO Audit?

Hur syns man på Google då? Ja, först och främst behöver man så klart ha en hemsida.Smile Sen finns det en mängd olika sätt att få sökmotorerna att förstå vad hemsidan handlar om och vilka sökord man vill att den ska indexeras för. En stor del handlar om vad du faktiskt skriver om på de olika sidorna, men det finns även andra aspekter som påverkar hur högt sidan rankas för olika sökord, så som länkar till sidan, sociala signaler (som t.ex Facebook och Google Plus), hur snabbt sidan laddar, i vilken utsträckning den är rätt eller fel kodad, mm.

Om du är intresserad av sökmotoroptminering, eller i vart fall av att synas på Google, är en SEO Audit en bra start. I en audit ingår en djup analys av er sajt, dess struktur, hastighet, länkar, nyckelord, om texter och titlar är skrivet på ett optimalt sätt ur sökmotorperspektiv och mycket mer. Du får en rapport med de styrkor och svagheter jag hittat och förslag på åtgärder.

I en SEO Audit ingår:

  • Analys av hur snabb er hemsida är och i vilken utsträckning det är ett problem
  • Analys av sökord, förslag på nya eller förändrade samt innehållsförslag baserat på dessa nyckelord
  • Analys av era metatitlar, beskrivningar och sidornas url struktur, samt förslag på förbättringar.
  • En genomlysning av er länkstruktur och förslag på eventuella åtgärder
  • En genomgång av ert användande av sociala medier och förslag på åtgärder
  • Förslag på metoder för att öka konverteringen av era besökare till att bli kunder.

En SEO Audit kostar 4000kr + moms. Förutom själva analystiden (ca 5 timmars arbete) får du som kund då en rapport som redovisar de styrkor och svagheter er sajt har ur sökmotor- och konverteringssynpunkt och vilka åtgärder jag anser att ni bör vidtaga för att förbättra sajten. Rapporten blir er att förvalta som ni vill. Självklart hjälper jag gärna till att förverkliga era förbättringar om ni vill, men det är inget krav alls.

De som väljer att anlita mig på timbasis efter en sajtanalys, får den 4de konsulttimmen gratis (värde 900 kr + moms).

Låter det intressant?

Boka er SEO Audit här!

Vem är en SEO Audit för?

I allmänhet, de som investerar i en SEo Audit faller inom någon av dessa tre kundkatergorier:

  1. En småföretagare som vill öka sin trafik från Google, men som inte har råd eller vill prioritera att anställa eller hyra in en webbkonsult för många månaders arbete, utan vill göra en del av arbetet själv och ta in viss konsultarbete.
  2. Ett företag som inte vill ha något omfattande kontrakt för sökmotoroptimering. (Många SEO konsulter erbjuder serviceavtal med långa bindningstider och relativt höga månadskostnader).  Företaget vill främst få hjälp att ta fram en strategi och handlingsplan, för att deras eget team ska kunna implementera dessa åtgärder.
  3. En hemsideägare som har en eller flera hemsidor som hobby, men som vill få förslag på åtgärder för att öka sin synlighet hos sökmotorerna ordentligt.

Stämmer någon av ovanstående beskrivningar in på dig? Klicka här och låt mig hjälpa dig utveckla din närvaro på nätet! 

 

Varför anlita Open Hands Media?

Jag har arbetat med sökmotoroptimering i snart sju år. Först enbart med egna hemsidor, men sedan även för kunder. När jag startade för sju år sedan visste jag mycket lite om sökmotoroptimering, web design, hur man bygger hemsidor, hur man ser till att de får trafik och hur man ser till att konvertera besökare till kunder och därmed genererar en inkomst från hemsidan.

Idag hjälper jag företag att förbättra sin business på Internet, samtidigt som jag driver egna högtrafikerade hemsidor inom ramen för mitt arbete som social entrerpenör. Det är ett arbete, men liknar en passion.

Att synas på Google är fullt möjligt, även för mindre företag. Om du behöver en handlingsplan för att få mer trafik och rätt trafik till er hemsida, är en SEO Audit en bra start till ett överkomligt pris.

Boka er SEO Audit här!

 

Läs mer om våra olika tjänster här.