Kundportfolio

Här presenterar jag en del av av min kundportfolio. Läs om några av de projekt jag är eller har varit inblandad i, vad projekten gått ut på och vilka resultat vi nått hittills.

Projekt

Storesund Arkitekter

Arbete

Web design, sökmotoroptimering

Storesund.nu

En arkitektbyrå som bytte ägare och namn och ville passa på att skapa en ny, modern hemsida samtidigt. Deras tidigare hemsida var gammal och krävde kodning för ändring, vilket gjorde att de sällan uppdaterade den.

Vi valde WordPress som plattform för den nya hemsidan. Vi tillämpade responsiv design, dvs att siten ändrar utformning beroende på plattform och därmed fungerar väldigt väl att använda via såväl dator, som IPad eller mobiltelefon. Vi skapade också ett enkelt sätt att presentera nya projekt på hemsidan, att kategorisera nya projekt och vi integrerade siten med social plattformar, som Facebook och LinkedIn.

Här nedan kan du se förändringen från AW Arkitekters hemsida till Storesund Arkiktekter.

Storesund Arkitekter

web design för Storesund Arkitekter

AW Arktitekter

Här kan du se den gamla, statiska hemsida.

AW Arkitekters Hemsida

 

 

Projekt

Easy Baby Life

Arbete

Artiklar, sökmotoroptimering, design

Easybabylife.com – min baby…

Det är här allting startade… 2006 startade jag på darrande ben – eller fingrar kanske – upp Easybabylife.com. Jag hade noll kunskap om html, nyckelord, webbdesign, sökmotoroptimering, osv. Siten var inte  jätte-snygg från början måste jag väl erkänna, men det blev bättre! Idag driver jag Easybabylife.com för att hjälpa nyblivna föräldrar OCH för att själv vara djupt involverad allt vad sökmotoroptimering, konvertering och användarvänlighet heter. Siten har ca 6000 besökare om dagen i en väldigt konkurrensutsatt niche – utan en krona i marknadsföringskostnader. Ganska hyfsat, eller hur?

Du kan se designens förändring från 2007 till 2012 nedan. Sajten är helt reklamfinansierad och konverteringen (att besökarna blir kunder) handlar i det här fallet om att få dem att stanna kvar på sajten och läsa fler artiklar. Ju fler sidvisningar, desto större reklaminkomster.

easybabylife.com då och ny

 

Projekt

PeopleSkills.se

Arbete

Sökmotoroptimering, logisk sajtstruktur, design, användarvänlighet, konvertering

PeopleSkills.se

En duktig ledarskapskonsult utan varken tid, kunskap eller intresse att själv skapa en ändamålsenlig hemsida för verksamheten. Kanske det typiska småföretaget. Företagets hemsida var i början av projektet ett virrvarr av kategorier, posts, sidor och en massa text utan fokus på det viktigaste – att övertyga kunderna om att ta kontakt och att få sökmotorerna att förstå vad sidorna handlade om och ranka dem för relevanta sökord. Sajten saknade också kontaktformulär liksom all sammankoppling med social media – trots att företaget är aktivt både på LinkedIn och Twitter!

Det blev ett intensivt rensings-, strukturerings, och optimeringsarbete, som inte är färdigt än. Men vi är på god väg!

PeopleSkills.se före och efter

 

Vad behöver du hjälp med? Kontakta mig här!