Web design och SEO tjänster

Sökmotoroptimering

Syftet med sökmotoroptimering (”SEO tjänster” på web språk – kommer från det engelska ”Search Engine Optimization) är att se till att er hemsida hittas av potentiella kunder via Google, Yahoo och liknande sökmotorer. Man arbetar med två olika spår – dels på själva siten, dels med länkar som går till siten.

Att sökmotoroptimera en site handlar om att se över, revidera och kanske expandera sitens texter, så att sökmotorerna bättre hittar vad de handlar om om visar sidorna för relevanta sökord.

Att sökmotoroptimera de länkar som går till en site, handlar dels om att påverka mängden länkar, dels vad det står i länkarna.

Enligt Google väger de numera även i viss mån in en hemsidas sociala närvaro, hur snabbt den laddar och eventuellt även i vilken mån den har en design som anpassar sig till olika skärmar (sk responsiv design).

Sökmotoroptimering är inget hokus pokus, men kan kännas förvirrande och övermäktigt om man inte arbetat med det tidigare. Jag kan göra jobbet till dig, eller göra en genomgång av er site (en sk SEO Audit) och producera en rapport med åtgärdslista och prioriteringsordning om ni hellre arbetar själva.

Läs mer om hur vi gör en SEO Audit här.

 


Konvertering

När er hemsida väl börjar få besökare gäller det att få dem att AGERA, tex ringa er, fylla i ert kontaktformulär eller köpa era produkter. Konverteringsgraden är ett mått på hur många av sitens besökare som faktiskt ”konverterar” från besökare till kund, eller i vart fall aktör.

Det finns flera vedertagna sätt att öka en sites konverteringsgrad och vi hjälper er gärna gå igenom hur ni skulle kunna göra kunder av era besökare på ett bättre sätt. Ibland kan något så enkelt som ett väl placerat och enkelt kontaktformulär öka konverteringsgraden flera gånger om. Här pratar vi verkligen om valuta för nedlagd tid!

 


 

Web design

Web design är på sätt och vis ganska enkelt idag. I vart fall om vi talar om att göra en snygg site. Men jag anser att web design i lika stor utsträckning handlar om att göra en site funktionell och lättillgänglig för era besökare och även begriplig för sökmotorerna. I bästa fall skapar vi en web design som bidrar till många besökare med hög konverteringsgrad. Då anser jag att vi lyckats!

 


 

Löpande hjälp och konsultation

Varken web design eller sökmotoroptimering är en engångsinsats, tyvärr. Jag hjälper gärna till med löpande uppdateringar och sökmotoroptimering över tiden, för att se till att er hemsida står sig i konkurrensen och fortsätter ge er kunder.

Om ni vill sköta det mesta själva, men behöver råd om prioriteringar eller tillvägagångssätt, erbjuder jag även konsultation timvis.

 

Kontakta mig för offert och diskussion här